Nega otroških las

Nega otroških las

Otroški lasje so tanjši in bolj krhki od las odraslih zato je potrebno z njimi ravnati še posebej nežno. Pozorni moramo biti pri izbiri šanponov ter krtač/glavnikov saj le te pripomorejo k lepem in zdravem lasu. V frizerskem salonu Mič Styling Poljanska uporabljamo eno med najboljšimi krtačami na svetu japonske znamke PRIMP , ki je narejena iz pravih četin ter seveda Paul Mitchell.

hqdefaultDojenčkom do šestega meseca starosti ni potrebno umivati las več kot 1-krat tedensko saj lasišče proizvede manj kožnega sebuma. Dojenčkom se v privih mesecih na lasišču prične luščiti koža(temence). Temence pri otroku niso poseldica slabe higiene ampak so hormonalni, največkrat zaradi določenega vpliva materinih hormonov, ki prehajajo na plod, izražajo pa se na lasišču.

Temence čistimo z prečiščenimi olji (brez primesi ) saj ne draži kože. Olje nežno nanesemo na lasišče malčka in pustimo da se upije. Nato z vatko nežno očistimo obloge in luske. Postopek ponavljamo več dni tako da odstranimo vse luske.

Otroški las ne umivamo pogosto, pri tem pa uporabljamo kvalitetne otroške šanpone, ki niso agresivni in tako ščitijo ter negujejo otroške laske.

Priporočamo vam produkte Paul Mitchell Baby Don’t Cry Shampoo iz linije KIDS. Šampon nežno čisti in razpleta paul_mitchell_-_baby_dont_cry_shampoo_100mlobčutljive otroške lase. Vsebuje nežne čistilce in nevtralen pH. Kamilica in izvleček cveta storža pomagata pomiriti kožo in preprečita izgub naravnega vlaženja kože. Lase razčesujemo z širokimi glavniki ali krtačami narejenimi prav za otroške lase. Lase nikoli ne češemo od vrha lasišča ampak začnemo pri spodnjem delu las tako da lase primemo v čop in s tem zaščitimo pred cukanjem/trganjem . Če so lasje otroka še posebj nagnjeni k vozlanjem vam priporočamo uporabo spreja za razvozlavanje otroških las.

Za lažje razčesavanje vam priporočamo Paul Mitchell Taming Spray iz linije KIDS . Sprej zagotavlja lažje razčesavanje suhih in vlažnih las. Deluje hitro ter naredi lase bolj sveže in polne.

indexLase pa je treba tudi striči. Otroško prvo striženje je za nekatere prava borba zato vam svetujemo, da pripeljete otroka s seboj ko se boste strigli vi saj bo tako videl da striženje ne ”boli”.striženje mora potekati zabavno ter hitro. Tako s striženjem preprečite nadaljno vozlanje las ter jih s tem ojačate.

Janja Dolinar

Ekipa Mič Styling Poljanska

Leave A Comment