Mehanske poškodbe las

Mehanske poškodbe las

Poškodovani lasje so suhi ,brez leska in so težji za oblikovanje.

Mehanske poškodbe na laseh se poznajo zaradi nepravilnega krtačenja, fenanja, uporabe likalnikov, kodralnikov, elastike,… Iz tega razloga je obisk frizerskega salona zelo pomemben.

imagesPred vsako toplotno obdelavo morate nanesti ustrezne serume/produkte, kot npr. Hot of the Press, Seal and Shine, ter Heat Seal od Paul Mitchell, ki ščitijo lase pred toplotno obdelavo. Pazimo da je med sušenjem las z fenom pravilno nastavljena toplota in da med sušenjem lase nežno češemo saj je moker las bolj občutljiv in se hitreje pretrga/zlomi.

Lase vedno češemo tako da začnemo česati pri konicah in se počasi pomikamo proti vrhu , s tem poskrbimo da se lasje manj vozlajo in lomijo.

Kodralniki in likalniki naj bodo kvalitetni z možnostjo nastavljanja temperature .Priporočljive je uporaba krtač , ki so namenjene razčesevanju las ter blažijo napetost pri česanju (priporočamo Air Motion krtače)   Tudi elastike in sponke naj bodo nežne/mehke da preprečimo dodatno lomljenje.

Priporočamo vam uporabo Paul Mitchell Hot Off The Press (sprej za termično zaščito las) ki nudi termično zaščito pred toplotnimi pripomočki ter zagotavlja fleksibilno obstojnost končnih oblik this article.

Leave A Comment