Beljenje in barvanje las

Beljenje in barvanje las

Beljenje las oz. Razbarvanje lahko močno poškoduje lase in njihovo strukturo.

Z profesionalnim postopkom beljenja (pri frizerju /stilistu) je poškodba beljenja las maimagesnjša saj uporabljamo zelo kvalitetne produkte/preparate ter spremljamo postopek delovanja belila na lase.

Belilo prodre v las ter počasi odvzema pigmente iz njih, zato lasje počasi postajajo svetlejši.

Ko belilo preneha delovati (svetliti) začne odvzemati vlago ter poškoduje in izsuši las, kar pa privede do trganja in lomljenja las. Lasje postanejo porozni in uničeni. Slabo razbeljeni lasje težko absorbirajo barvo saj je las dehidriran in prazen zato barva ne prime in samo škoduje lasem.

prenosTake lase je potrebno dodatno negovati če pa stilist oceni da je las popolnoma uničen ga je treba ostriči.

Za nego po beljenju las vam priporočamo kvalitetne produkte Paul Mitchell iz linije  Blond ali eksluzivne linije Awapuhi. Redna uporaba produktov Paul Mitchell bo zagotovila zdrav videz vaših las in sijaj ki ste ga pogrešali pri poškodovanih laseh.

Barvanje las je manj škodljivo seveda z uporabo profesionalnih barv in upoštevanjem navodil.

Z ustreznim negovanjem so lasje kljub barvanju zdravi ter polni življenja. Barva se nalaga v las in ne odvzema prevelike količine vlage zato ne škoduje lasem. Profesionalne barve lahko lasem dodajo dodaten lesk. Seveda pa je priporočljivo barvanje v frizerskih salonih saj frizer oceni vaš tip las ter pigmente ki so v lasu, da določi kakšno barvo bo uporabil. Glede na tip las je odvisen tudi čas delovanja barve, da las dodatno ne poškodujemo.cortex-explosion

Lase je po barvanju potrebno negovati z produkti primerni barvanim lasem.

Produkti za barvane lase poskrbijo da barva ne bledi in preprečijo izgubo sijaja ter vlage v lasu.

Za nego barvanih las vam priporočamo najbolj kvalitetne produkte Paul Mitchell iz linije Color Care ali ekskluzivne linije Awapuhi. S kvalitetnimi produkti boste podaljšali obstojnost barve in dodatno izboljšali kvaliteto vaših las. Vprašajte vašega frizerja za strokovni nasvet glede najbolj primernega produkta za vaš tip las.

Leave A Comment